Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Kummin vinkit tukevat turvallista työtä

Työturvallisuuden kummitoiminnassa prosessiturvallisuuden asiantuntijat jakavat hyviä toimintatapoja ja -käytäntöjä keskenään. Kummitoiminta aloitettiin Kiillossa Kemianteollisyys ry:n aloitteesta aloitteesta vuonna
2013.

Työturvallisuuden kummiverkostoihin kuuluvat yritykset muodostavat neljä eri ryhmää. Jokaisella ryhmällä on kumminaan yritys, jonka työturvallisuusasiat ovat hyvällä tolalla, tai joka on jo pitkällä turvallisuusajattelussaan. Kiilto kuuluu väriteollisuuden ryhmään, jonka kummina toimii Neste Oilin edustaja.

– Kummiryhmän kokouksissa käydään läpi ryhmän jäsenten toivomia aiheita. Viimeisin ryhmämme aihe oli muutoksenhallinta. Tavoitteena on kehittää helppokäyttöinen muutoksenhallintatyökalu, joka soveltuu ryhmän kaikkien yritysten tarpeisiin, kertoo Kiillon työsuojelupäällikkö Lilli Puntti.

Työturvallisuuden kummiverkoston toiminta on Kiillossa konkretisoitunut hyviksi käytännöiksi. Tapaamisissa tutustutaan mukana olevien yritysten turvallisuustoimintaan.

– Kummiryhmästä on tullut paljon uusia ideoita. Työturvallisuudesta muistuttavat näyttötaulut ovat nykyään käytössä tuotannossa ja ruokalassa. Idea niihin tuli Tikkurilasta. Verkostosta saimme myös ajatuksen käynnistää turvallisuuskeskustelut tuotannon esimiesten ja työntekijöiden välillä.

Maanlaajuisesti kummiverkostoissa on mukana kaikkiaan 20 yritystä. KiiltoClean liittyi Varsinais-Suomen verkostoon sen aloittaessa toimintansa vuonna 2014.

Share