Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Aktiivinen liikunta on hyvän olon lähde

Kiillolle ja KiiltoCleanille on myönnetty valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valon Aktiivisen työpaikan sertifikaatti, joka on henkilöstöliikunnan arvioinnin ja kehittämisen väline. Sertifiointi antaa osallistuvalle organisaatiolle palautetta siitä, kuinka työpaikkaliikunnan eri osa-alueet on yrityksessä hoidettu.

KiiltoCleanissä sertifiointi toteutettiin vuonna 2014 ensimmäistä kertaa, ja heti hyvin tuloksin. Täydet pisteet ja erityistä kiitosta tuli yhteistyöstä työterveyshuollon kanssa sekä liikuntaan aktivoinnista, kuten Kiillossakin. Kiillossa sertifiointi toteutettiin jo kolmatta kertaa ja tulos oli erinomainen. Yllä mainittujen osa-alueiden lisäksi erityisesti kiitettiin henkilöstölle suunnatun liikuntatuen määrää sekä työhyvinvointiohjelman tavoitteiden seurantajärjestelmää. Aktiivisen työpaikan sertifiointi tehdään Kiillossa ja KiiltoCleanissä kahden vuoden välein ja tavoite on, että rimaa korotetaan ja sertifioinnista saadaan aina edellistä kertaa parempi tulos.

Liikunta koetaan yhtiöissä tärkeäksi hyvän olon, terveyden ja jaksamisen lähteeksi. Henkilöstön liikuntaharrastusten tukeminen omin liikuntavuoroin ja -setelein, yhteiset liikuntakampanjat ja -tapahtumat, vuotuiset kuntotestaukset ja liikuntatiedon jakaminen ovat osa Kiilto Family -konsernin kokonaisvaltaista työhyvinvointiohjelmaa. Tavoitteena on, että henkilöstö voi hyvin työssä ja työn ulkopuolella sekä liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.

– Osallistuin kuntotestiin ensimmäistä kertaa viime syksynä, pian sen jälkeen kun olin aloittanut työt KiiltoCleanilla. Testin tulokset antoivat itselleni tietoa kuntotasostani. Sain niistä motivaatiota harjoitteluun, koska haluan parantaa tulostani ensi syksynä, kertoo Mira Kivisoja, joka toimii puhelinmyyjänä KiiltoClean Oy:ssä.  – Liikun kolmesta neljään kertaa viikossa: käyn kuntosalilla, juoksemassa sekä KiiltoCleanin jumppavuorolla. Olen myös harkinnut juoksevani maratonin, sillä KiiltoClean maksaa osallistumismaksun kerran vuodessa. Se olisi hyvä treenaamisen tsemppari.

– Tiistaina on jääkiekkovuoro, keskiviikkona lentopallo, torstaisin äijäjumppaa ja perjantaisin sählyä. Muutaman kerran vuodessa saamme tilaisuuden tutustua uusiin lajeihin. Kesällä pelaamme tennistä tehtaan hienolla tekonurmikentällä ja talvella voimme varata sisähallivuoroja. Kiillolta saa lisäksi omavastuuta vastaan liikuntaseteleitä, joten meillä on mahdollisuus liikkua niin paljon kuin jaksamme. Kiilto todella panostaa ja kannustaa liikkumiseen ja antaa siihen hyvät edellytykset. Koko osastomme on liikunnallinen ja kilpailuhenkinen. Kun kuulen, että joku on käynyt lenkillä, niin onhan sitä sitten itsekin mentävä, nauraa Tommi Roiha, kunnossapidon koneasentaja Kiilto Oy:ssä.

  • Lokakuussa 2013 järjestettiin Kiillossa ja KiiltoCleanissä 50+ -hyvinvointitapahtumat, joissa käytiin läpi 50 vuotta täyttäneille ajankohtaisia asioita terveyteen, hyvinvointiin, työssä jaksamiseen ja eläkkeisiin liittyen. Tilaisuudessa puhuivat muun muassa työterveyshuollon ja eläkevakuutusyhtiön edustajat. Kaikille tilaisuuteen osallistujille järjestettiin myös työnantajan kustantama Kehon ikä -kartoitus.
  • Syyskuussa 2014 Kiillon ja KiiltoCleanin henkilöstölle luennoi ravitsemusasiantuntija Patrik Borg osana Kunnon syksy –hyvinvointikampanjaa. Luentoihin liittyen järjestettiin Kiillon Lempäälän henkilöstöravintolassa hyvinvointiviikko, jonka aikana lounaan sai nauttia päivittäin alennettuun hintaan. Tavoitteena oli aktivoida henkilöstöä ottamaan tavaksi nauttia terveellinen lounas omassa henkilöstöravintolassa päivittäin.
Share