Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Yhtiölakimies neuvoo, selvittää ja vahvistaa

Kiilto Family -konserni perusti yhtiölakimiehen toimen vuonna 2014. Yhtiölakimies Satu Koivula on konsernin kaikkien yhtiöiden käytettävissä. Hän tarjoaa neuvoja lainopillisissa kysymyksissä, seuraa toimialaa koskevaa lainsäädäntöä ja huolehtii tavaramerkkiasioista ja aineettomista oikeuksista. Hän myös tarkistaa vakuutusten sisällöt ja on mukana merkittävien reklamaatioiden käsittelyssä.

Sopimusjuridiikka on tärkeä osa yhtiölakimiehen työtä. Asiakassopimusten liitteenä on yhä useammin asiakkaiden omia vastuullisuusohjelmia, joihin he odottavat Kiillon tai KiiltoCleanin sitoutuvan. Koivula on tarvittaessa mukana konserniyritysten sopimusneuvotteluissa ja tarkistaa sekä sopimusten että vastuullisuusohjelmien sisällöt.

Yhtiölakimiehen toimenkuvaan kuuluu myös yrityksen eettisten käytänteiden edelleen kehittäminen ja siihen liittyvä neuvonta. Konserni on luomassa korruption vastaista politiikkaa, jonka muotoilemisessa yhtiölakimiehen panos on merkittävä.

– Yhtiölakimies tuo yhden tärkeän näkökulman käsiteltäviin asioihin ja varmistaa, että toiminta on oikeudellisesti kestävällä pohjalla, sopimukset ovat mahdollisimman selkeitä ja yhtiön riskit ovat hallinnassa. Sisäisen, päivittäin paikalla olevan lakimiehen puoleen on helpompi kääntyä kuin ulkopuolisen neuvonantajan. Ongelmia voidaan estää syntymästä tai niitä saadaan ratkottua jo varhaisessa vaiheessa, toteaa Kiilto Family Oy:n yhtiölakimies Satu Koivula. – Yhtiölakimiehenä vahvuuteni on laaja-alaisuus. Aiemmin saatettiin selvitellä yksittäisiä ongelmia jokaisella sektorilla erikseen. Yhtiölakimiehenä näen konsernista kokonaiskuvan ja voin hyödyntää kertaalleen opittua ja tehtyä uudelleen sekä edistää hyviä käytänteitä.

Share