Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Yli 10 000 koulutettavaa

KiiltoClean kouluttaa vuosittain lähes 10 000 siivouksen ja puhtaanapidon ammattilaista tuotteiden oikeaan käyttöön. Kiillon koulutuksiin puolestaan osallistuu lähes 4000 rakennusalan ammattilaista, suunnittelijaa ja myyjää sekä teollisuuden käyttöalojen edustajaa.

Koulutuksen muodot ja sisällöt kehittyvät jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaan. Koulutusten hyöty on molemminpuolinen: asiakas oppii tehokkaita työmenetelmiä ja saa vastauksia kysymyksiinsä. Kouluttaja puolestaan saa tärkeää palautetta siitä, minkälaista tietoa käyttöohjeisiin pitäisi lisätä, ja millaisia tuotteiden ominaisuuksia asiakkaat tarvitsevat.

Sähköiset kanavat tuovat koulutuksen niiden ulottuville, joille osallistuminen paikan päällä on ajallisesti tai pitkien välimatkojen vuoksi hankalaa. eKiilto on Kiillon sähköinen koulutuskanava, jossa osallistujat suorittavat 15–20 minuutin mittaisen koulutuksen. Kiillon ja KiiltoCleanin työohjeita on myös videoina YouTubessa.

– KiiltoClean kouluttaa kaikkia asiakkaitaan, kuten esimerkiksi elintarviketeollisuuden, suurkeittiöiden ja terveydenhuollon ammattilaisia. Ideat kumpuavat käytännön tarpeista. Asiakkaat esittävät toiveita, mutta tarjoamme myös oma-aloitteisesti koulutuksia, joiden tarve on havaittu, kertoo KiiltoClean Oy:n koulutus- ja kehityspäällikkö Kirsi Saukkonen.

 

KIILLON JA KIILTOCLEANIN KOULUTUSKANAVAT:

Koulutukset paikan päällä

  • Kiilto: aihekokonaisuudet urakoitsijoille ja asentajille, suunnitteluun, isännöintiin, valvontaan ja jälleenmyyjille sekä teollisuuteen
  • KiiltoClean: aihekokonaisuudet elintarviketeollisuuden, ammattisiivouksen, teollisuuden, suurkeittiöiden ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä jälleenmyyjille

Koulutukset verkossa

  • Kiilto: Isosyanaatteja sisältävien MDI-liimojen turvallinen käsittely, Asennusliimat, Tapetoinnin ABC, Laatoituksen ABC, Märkätilarakentaminen, Tasoitekoulu
  • KiiltoClean: Käsihygienia, puhdistusaineet ja keittiöhygienia

LISÄARVOA VASTUULLISESTA MARKKINOINNISTA
Kiillon ja KiiltoCleanin vastuullinen markkinointi tarkoittaa erityisesti sitä, että tuotteiden käyttäjät saavat heille merkitsevää ja hyödyllistä, myös lainsäädännön vaatimukset ylittävää tietoa. Viestinnän avoimuus ja kumppanimainen yhteistyö ovat käytännön vastuullisuutta, joka luo kaikkia osapuolia hyödyttävää lisäarvoa.

Share