Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Värikkään vihreä jälki

KiiltoClean selvitti vuonna 2013 nestemäisen pyykinpesuaineensa Serto Kirjon hiilijalanjäljen. Kyseessä on ensimmäinen tuote, jonka hiilijalanjäljen KiiltoClean on avannut. Pilottitutkimus paljasti – ei niin kovin yllättävästi – että pyykinpesuaineen suurimmat ympäristövaikutukset syntyvät kotona.

Tutkimuksessa haluttiin löytää vastauksia kysymyksiin, mikä on koko hankintaketjun hiilijalanjälki, mistä löytyvät sopivimmat kehityskohteet sekä miten KiiltoClean pärjää vertailussa muihin kemianteollisuuden valmistajiin. Tavoitteena on kehittää toimiva työkalu tulevaisuuden tarpeisiin.

Tutkimuksessa myös huomattiin ympäristökuormituksen laskemisen hankaluudet. Haasteita asettaa erityisesti tiedon kerääminen toimitusketjusta kuten raaka-aineiden ja pakkausten kuljetuksista.

– Tuotekehityksemme panostaa hyvien ratkaisujen löytämiseen hiilijalanjälkien minimoimiseksi jatkossakin. Selvitämme kuormitustekijät ja haemme turvalliset ratkaisut puhtaudesta tinkimättä, toteaa Virva Mäkelä, KiiltoClean Oy:n tuotekehitysjohtaja.

Share