Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Tutkimusyhteistyö avaa oven tulevaisuuteen

Tutkimusyhteistyö on Kiillolle ja KiiltoCleanille olennainen väylä vahvistaa ja syventää omaa osaamistaan ja samalla laajemmin vaikuttaa teknologian kehittämiseen ja hyvien toimintatapojen edistämiseen. Tärkeimpiä tieteellisiä kumppaneita ovat Tampereen teknillinen yliopisto ja Åbo Akademi. Tutkimukset rahoittaa useimmiten Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes.

Aloitteentekijä yhteistyöprojekteissa on Kiilto tai KiiltoClean. Kun käytännön työn yhteydessä on syntynyt tutkimustiedon tarve, Kiillon tai KiiltoCleanin tuotekehittäjät ottavat yhteyttä aihetta parhaiten tuntevaan laitokseen. Tutkimuslaitos esittää sopivaa tutkijaa, jolle maksetaan projektista asianmukainen korvaus. Kiillon tai KiiltoCleanin tuotekehityspäällikkö koordinoi työtä. Yleensä tutkimusprojektit kestävät kahdesta kolmeen vuotta ja ne työllistävät keskimäärin kahdesta kolmeen henkilöä.

Tutkimusyhteistyö luo parhaimmillaan Kiillolle ja KiiltoCleanille uusia käytännön valmistusmenetelmiä ja-teknologioita. Tutkimusten avulla on haettu muun muassa älykkäitä raaka-aineita ja tuotannon raaka-aineiksi sopivia kierrätysmateriaaleja.

Tutkimuskumppaneille puolestaan kertyy syvempää tuntemusta ja tutkimustietoa toimialasta ja kemian alan markkinasta erityispiirteineen sekä kuva yritysten tulevista tutkimus- ja koulutustarpeista. Tuloksena voi olla myös laajemmin esimerkiksi asiakaskunnassa hyödynnettävä menetelmä, kriteeristö tai käyttösovellus. Tutkimustyön tekijä saa käytännön mahdollisuuden asettaa osaamisensa luovalla tavalla hyötykäyttöön. Teollinen ympäristö on tutkimustyön laadun tinkimätön mittari.

Share