Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Voimaa auringosta

Kiilto Oy ryhtyi omalta osaltaan konkreettisesti vaikuttamaan maapallon ilmaston tilaan ottamalla vuoden 2008 lopulla aurinkosähkön hyötykäyttöön tehdaslaitoksessaan Lempäälässä.

Kyseessä oli käyttöönottovaiheessaan Suomen suurin verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä, lähes kaksi kertaa suurempi kuin siihen mennessä suurin aurinkovoimala Suomessa. Aurinkovoimalan Kiillolle toimitti NAPS Systems Oy Vantaalta. Laitos on sijoitettu Kiilto Oy:n kemian tehtaan katolle Lempäälään ja sen teho on 66 kWp.

Auringosta saatu energia riittää periaatteessa kaikkien kiiltolaisten toimistotyöhuoneiden valaistukseen, tietokoneiden ja muiden sähkölaitteiden käyttöön, ja vielä jää jonkin verran yli liimanvalmistukseenkin.

Aurinkosähköjärjestelmän laskennallinen vuosituotto on 60 450 kWh ja vuositasolla se vähentää Kiillon tehdasalueen hiilidioksidipäästöjä n. 60 000 kg. Järjestelmän arvioitu elinikä on 35 vuotta, joten tänä aikana se tuottaa sähköä 2 100 000 kWh  ja vähentää hiilidioksidipäästöjä n. 2 100 000 kg.

Kiilto Oy:n tuotantolaitoksen katolla on kaikkiaan 332 aurinkopaneelia n. 1400 m2 kokoisella alueella.

Aurinkovoimala

Aurinkovoimalan kumulatiivinen
ja reaaliaikainen tuotto

Share