Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Etsintäkuulutus: Turvallisuushavainnot

Kiilto etsii yhdessä henkilöstönsä kanssa toiminnassa näkyviä mahdollisia turvallisuuspuutteita ja kehitystarpeita. Tätä varten esimerkiksi tuotannon työntekijöillä on taskuissaan vihot, joihin he voivat kirjata työturvallisuuteen liittyviä havaintoja osana päivittäistä työtään.

Henkilöstön aktivoinnin seurauksena turvallisuushavaintojen määrä moninkertaistui aiempaan verrattuna vuonna 2014, jolloin niitä kirjattiin kiitettävät 137 kappaletta. Tuon vuoden aikana asiasta muistutettiin aktiivisesti muun muassa koulutustilaisuuksissa ja kehityskeskusteluissa, ja jokainen havainnon tehnyt palkittiin kulttuurisetelillä. Samaa käytäntöä jatketaan. Työsuojelun RC-ryhmä valitsee vuosittain palkittavat turvallisuushavainnot. Tavoitteena on, että jokainen kiiltolainen tekisi vähintään yhden turvallisuushavainnon vuoden aikana.

– Turvallisuushavaintojen kerääminen on viime vuosien paras yksittäinen keino parantaa työturvallisuutta. Sen avulla meillä on yli sata silmäparia tutkimassa tilannetta ja osallistumassa työturvallisuuden kehittämiseen. Yksittäisiä havaintojakin tärkeämpi on kokonaisuuden hallinta. Turvallisuushavainnot on työkalu, joka lisää tietoa ja vaikuttaa asenteisiin. Nolla tapaturmaa on ehdoton tavoite! kertoo Kiilto Oy:n työsuojeluvaltuutettu Eero Suojanen.

– Turvallisuuskäytäntöjä määrittävät osittain työehto- ja yleissopimukset. Sekä työehtosopimukset että työntekijä- ja työnantajaliittojen koulutukset ja teemapäivät pyrkivät lisäämään työturvallisuutta, työviihtyvyyttä ja parantamaan työssäjaksamista. Teollisuusalojen ammattiliitto Team, toimihenkilöiden Ammattiliitto Pro ja Kemianteollisuus ry tekevät työturvallisuuden parantamiseksi hyvin tuloksellista yhteistyötä.

Share