Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Innostunut onnistuu ja onnistunut innostuu

Innostuksen iskiessä arkinen puurtaminen muuttuu tarmokkaaksi tekemiseksi: työnteko soljuu kuin itsestään, tulosta syntyy ja työpäivä hurahtaa hetkessä ohi. Työpäivän jälkeenkin olo on voimaantunut ja luottamus omiin taitoihin on vahvistunut. Minähän osaan, opin ja onnistun.

Innostava KiiltoInnostusta pitää vaalia

Työpaikan rooli innostavan ilmapiirin luomisessa ja ylläpitämisessä on merkittävä. Työnantajan tehtävä on pitää huolta siitä, että työ antaa tekijälleen enemmän kuin se ottaa. Innostusta pitää vaalia, koska kaltoin kohdeltuna se pääsee helposti sammumaan.

Virheiden ei kannata antaa lannistaa intoa, koska epäonnistumisen pelko syrjäyttää nopeasti rohkeuden luoda ja keksiä uutta. Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tutkimuksen tuloksissakin suomalaiset kaipasivat työelämään lisää työn iloa ja rohkeutta tehdä uusia asioita. Epäonnistumisen ei tarvitse tarkoittaa epäinnostumista.

Innostuminen ja onnistuminen ovat toisilleen tärkeät kumppanit. Innostus on kaikkein aidoin motivaatio oppimiseen. Työstään innostunut on kiinnostunut oppimaan uutta. Hän kokee työnsä mielekkääksi ja palkitsevaksi. Tällaiset innostuneet osaajat ovat korvaamattomia, koska heistä into tarttuu herkästi muihinkin ja aktivoi työyhteisössä positiivisen onnistumisen kierteen.

Kiilto Oy:lle Suomen Innostavimmat työpaikat -tunnustus

Innostava työpaikka 2015 Kiilto OyKiilto Oy on saanut Corporate Spiritin myöntämän Innostava työpaikka -tunnustuksen. Kiillon henkilöstötutkimuksen tulokset vuodelta 2014 oikeuttavat AA-luokitukseen, jonka saavutti vain noin 23 % yrityksistä, joissa PeoplePower®-henkilöstötutkimus toteutettiin.

Tunnustus kertoo siitä, että Kiillossa on onnistuttu luomaan innostava työilmapiiri ja vaalimaan sitä. Henkilöstötutkimuksen kautta saadaan tärkeää tietoa myös siitä, missä asioissa olisi vielä varaa kehittyä.

– Teemme pitkäjänteisesti työtä työhyvinvoinnin eteen, koska haluamme luoda sisäisesti vahvan ja ehjän työyhteisön. Se on arvokas asia, toteaa Antti Uski, Kiilto Familyn HR Manager.

Share