Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

KiiltoClean talkoili lapsille kauan kaivatun leikkimökin

KiiltoClean rakensi keväällä 2013 leikkimökin Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Varsinais-Suomen perhetalo Heidekenin pihaan. Rakennusprojekti oli osa yrityksen Vastuullisuutta hyvää tehden -kampanjaa.

Leikkimökkiä oli suunniteltu perhetalon pihalle jo vuodesta 2008 lähtien, mutta kustannussyistä sen rakentamista oli lykätty. KiiltoCleanin yhteydenotto ja ehdotus saada tukea MLL: n toimintaa rakentamalla leikkimökki talkoovoimin tulivat siis iloisena ja varsin sopivana yllätyksenä. Vastaavanlaista talkootyötä ei ole MLL:n Varsinais-Suomen piirissä aikaisemmin toteutettu.

– Muistelemme rakennustalkoita edelleen lämmöllä. KiiltoCleanin Vastuullisuutta hyvää tehden-konsepti on todella hieno idea ja yhteistyö yrityksen kanssa toimi kaikin puolin erinomaisesti, MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Raija Haataja-Nurminen kertoo.

MLL on lapsiperheiden vapaaehtoispalvelu- ja etujärjestö. Sen keskeisinä tehtävinä on tarjota apua vaikeissa elämäntilanteissa oleville perheille ja kouluttaa vapaaehtoisia erilaisiin avustustoimiin kuten tukihenkilöiksi. Varsinais-Suomen piiri on yksi Liiton kymmenestä piiristä. Sen alueella on 66 itsenäistä paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä yhteensä yli 11400.

Piiritoimistot pitävät yllä kerho- ja perhekahviloita sekä järjestävät retkiä ja tapahtumia. Yksinäisyys ja sen mukana tuleva syrjäytyminen ovat nykypäivänä valitettavan yleisiä ja yhdistys pyrkii antamaan tukea yksinäisille perheille sekä tarjoamaan kontakteja niitä kaipaaville äidille, lapsille ja nuorille.

Yritykset tukevat MLL:n toimintaa muun muassa osallistumalla tapahtumien järjestelyihin, tekemällä tuotelahjoituksia tai lahjoittamalla yhdistykselle joulukortteihin varatut rahat. Yritysten tarjoama tuki on kullanarvoista, mutta kumppaneille on myös omat kriteerinsä.

– Meille on tietysti olennaista, että yritys, jonka kanssa teemme yhteistyötä, toimii vastuullisesti, sanoo Haataja-Nurminen.

Share