Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Turun kaupunki vie kemian alan yhteistyötä eteenpäin

Aleksi Randell, Turun kaupunginjohtaja

”Turun seudulla on runsaasti kemian osaamista niin tutkimuslaitoksissa kuin yrityksissäkin. Viime aikoina eri osapuolten yhteistyö on vahvistunut ja onkin tärkeää, että korkeakoulut ja yritykset tekevät innovaatiotyötä yhdessä: tutkimusta ja tuotekehitystä, jonka seurauksena saadaan uusia tuotteita sekä kotimaan markkinoille että vientiin. Tämänkaltaisessa yhteistyössä kaupunki voi tukea KiiltoCleania mahdollisuuksien mukaan.

Kaupungin tehtävänä on mahdollistaa eri alojen yhteistyö. Innovaatiohankkeissa voimme antaa tietoa vaihtoehdoista ja auttaa tarvittaessa rahoituksen hankkimisessa. Kuuntelemme yrityksiä ja niiden tarpeita, mutta esimerkiksi elinkeinoyhtiössämme on mukana myös korkeakoulujen edustajia. Olemme siinä kaikki saman pöydän ympärillä miettimässä, miten edistämme yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita.

Turun seudulla KiiltoClean on keskisuuri yritys ja merkittävä työllistäjä. Se, että yritys toimii useammalla paikkakunnalla, tekee siitä vahvemman ja kilpailukykyisemmän. KiiltoCleanin toiminta on vakaata, mikä näinä vaikeina aikoina on meille tärkeää. Mikäli yrityksellä on halua kasvaa ja investoida, kaupunki pyrkii tunnistamaan yrityksen tarpeet ja antamaan sopivaa apua.

Olemme keskustelleet KiiltoCleanin heidän suunnitelmistaan kehittää toimintaansa – toimitilatarpeista ja logistisista kysymyksistä. Yhteistyöllä on pitkät perinteet ja kaupungilla on hyvät ja välittömät välit KiiltoCleaniin. Meidän toiveemme luonnollisesti on, että yritys menestyy, jatkaa ja kasvattaa toimintaansa Turussa. Teemme parhaamme, että kaupunki julkisena toimijana voi tässä auttaa.”

Share