Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

KiiltoCleanin osaaminen on Venäjällä valtti

KiiltoClean valmistaa Luoteis-Venäjällä Pietarin lähellä sijaitsevassa Sertolovon kaupungissa nestemäisiä pesuaineita Venäjän ammattimarkkinoille. Tehtaan toiminta käynnistettiin vuonna 2004. Oma tuotantolaitos takaa vahvan jalansijan Venäjän markkinoilla.

– Myyntimme on kehittynyt alueella viime vuosien aikana hyvin. Venäjä on meille tällä hetkellä jo keskeinen markkina-alue ja sillä on myös merkittävä rooli kannattavan kasvun strategiassamme, kertoo Kiilto-Cleanin toimitusjohtaja Kari Vainio.

Vuonna 2014 voimaan astuneet kansainväliset kauppapakotteet ja niiden heijasteet, kuten Venäjän ruplan vaihtokurssin heikentyminen, ovat hidastaneet käytännön toimintaa jonkin verran. Paikallinen organisaatio on kuitenkin suuri vahvuus.

– Venäjän tytäryhtiö on itsenäinen ja vahva yksikkö, jolla on hyvät mahdollisuudet toimia markkinoilla myös nykyisessä vaikeassa yleisessä markkinatilanteessa, Vainio arvioi.

Jotta kilpailukyky Venäjän markkinoilla vahvistuisi entisestään, KiiltoClean tulee tulevaisuudessa investoimaan Venäjän liiketoimintaan kuten tuotantoon. Myös tuotteiden laadun ja kilpailukyvyn varmistaminen on tärkeää. Merkittävä osa KiiltoCleanin Venäjän tehtaan raaka-aineista viedään Suomesta. Yhtiön tuotekehitys aiotaan pitää jatkossakin tiukasti Turussa.

– Huolehdimme siitä, että tuotekoostumukset ovat sekä turvallisia että kilpailukykyisiä. Lisäksi tulemme jatkossa kehittämään edelleen Venäjän yksikön laatu-, ympäristö- ja työturvallisuustoimintaa ja selvittämään näiden toimintajärjestelmien mahdollista sertifiointia soveltuvin osin, Vainio kertoo.

KiiltoCleanin hygienia-alan osaaminen kiinnostaa venäläisiä. Yhtiö on konsultoinut Pietariin rakenteilla olevan yliopistollisen keskussairaalan organisaatiota sairaalahygienian kehittämisessä. Lisäksi yhtiön venäläiset asiakkaat ovat käyneet tutustumassa KiiltoCleanin suomalaisten kumppaneiden hygieniaratkaisuihin.

– Venäjän asiakkaillamme on halua oppia ja kehittää toimintaansa. Omalla asiantuntemuksellamme voimme edistää heidän turvallisia puhtauden ja hygienian käytänteitään.

OOO KIILTOCLEAN (RUSSIA)

  • Perustettu: 2004
  • Pääkonttori: Pietarissa
  • Myyntitoimisto ja varasto: Moskovassa
  • Nykyaikainen paikallinen valmistus: Sertolovossa (Pietarin ulkopuolella)
  • Vahva asema Luoteis-Venäjällä, kasvun painopiste on Moskovassa sekä muissa alueellisissa kasvukeskuksissa
  • Tärkeimmät asiakasryhmät: elintarviketeollisuus, HoReCa (Hotel, Restaurant, Catering), terveydenhuolto, siivous ja pesulat
  • Henkilöstön määrä: noin 70 työntekijää
  • Liikevaihto: KiiltoClean Venäjän yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli n. 11 % koko KiiltoClean-alakonsernin liikevaihdosta
Share