Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto
Tynnyrien kierrätys pienentää Kiillon hiilijalanjälkeä

Kunnostetut tynnyrit pienentävät Kiillon hiilijalanjälkeä

Kiilto Oy pakkaa useita teollisuusasiakkailleen meneviä tuotteitaan 200 litran muovi- tai metallitynnyreihin. Yhteistyökumppanina toimii Vammalan Tynnyripalvelu Oy, joka noutaa asiakaskäytöstä tyhjentyneet tynnyrit ja huolehtii niiden pesusta, kunnostuksesta sekä maalauksesta. Vammalan Tynnyripalvelu Oy noutaa myös Kiilto Oy:n kemiantehtaalta raaka-aineista tyhjentyneet tynnyrit ja toimittaa kunnostetut tynnyrit takaisin Kiiltoon uudelleenkäytettäviksi. Huonokuntoiset tynnyrit Tynnyripalvelu toimittaa puhdistuksen ja prässäyksen jälkeen metallikierrätykseen.

Kiilto kierrättää vuodessa noin 2000–3000 tynnyriä, joista jokainen kiertää n. 6–7 kertaa. Tynnyreiden kierrätys vähentää merkittävästi jätteen määrää ja säästää pakkaushankintakustannuksissa, sillä kunnostetun tynnyrin hinta on alle puolet uuden tynnyrin hinnasta.

Vuonna 2013 RIPA (Reusable Industrial Packaging Association) teetti maailman johtavalla konsulttiyrityksellä Ernst & Youngilla tutkimuksen, jossa vertailtiin uusien, kertakäyttöisten teollisuuspakkausten elinkaarta kunnostettavien ja kiertävien pakkausten elinkaareen. Tutkimuksen mukaan kunnostetun avopeltitynnyrin hiilijalanjälki elinkaarensa aikana on yli puolet pienempi kuin uuden, kertakäyttöisen tynnyrin. Myös kunnostettu umpipeltitynnyri pienentää hiilijalanjälkeä selvästi verrattuna uuteen vastaavanlaiseen (ks. kuva alla). Lue lisää tutkimuksesta.

Hiilijalanjälkitaulukko

(Lähde: Life Cycle Assessment of Newly Manufactured and Reconditioned Industrial Packaging Study performed by Ernst & Young Accountants LLP Eelco Rietveld Sander Hegger January 2014)

Vammalan Tynnyripalvelu Oy on erikoistunut metalli- ja muovitynnyrien, sekä IBC-konttien kunnostukseen ja jälleenmyyntiin. Yritys vastaanottaa ja noutaa tyhjiä, kunnostuskelpoisia tynnyreitä veloituksetta omalla kalustolla (Etelä-Suomen alueella). Asiakkaita ovat pääasiassa teollisuusyritykset, mutta yritys palvelee myös yksityisiä asiakkaita. Kunnostuspalvelu räätälöidään aina asiakaskohtaisesti. Toimipiste sijaitsee Sastamalan Vammalassa. Ympäristölupa PIR-2006-Y-595-111

Share