Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Kiillon tuotekehitys ratkaisi Ponssen liimamassahaasteen

Suomalainen metsäkonevalmistaja Ponsse ja Kiilto osoittivat, että haasteet voitetaan yhteistyöllä. Kun yritykset pyrkivät samaan päämäärään, on ratkaisu pitävä, kestävä ja ympäristöystävällinen.

– Ongelmana oli löytää metsäkoneen ohjaamorakenteeseen kahden maalatun metalliosan väliin liimamassa, joka pitäisi, joustaisi ja tuottaisi elastisen liimasauman nopeasti, kertoo Ponssen Global Sourcing Manager Jari Winter.

– Aiemmin käyttämämme liima ei tarttunut maalipintaan kunnolla. Otimme yhteyttä Kiiltoon ja ryhdyimme yhdessä etsimään parempaa tuotetta. Lopulta löysimme sopivan liimamassan testien avulla ja vaihdoimme 290 ml muovituubin 600 ml:n makkaraan, joka voidaan hävittäessä puristaa aiempaa pienempään tilaan. Liimauksesta aiheutuvan jätteen määrä putosi murto-osaan aikaisemmasta, Winter summaa.

Ponssen ja Kiillon yhteistyö syntyy pitkäjänteisestä palvelusta.

– Kiillon edustajat käyvät hyvin aktiivisesti tuotannossamme kuuntelemassa työntekijöitämme ja tuotannonohjaajiamme. Siten yhteistyö sujuu, ja tarvittaviin muutoksiin ja myös uusiin ajatuksiin reagoidaan nopeasti.

Samoista syistä Ponsse luottaa myös KiiltoCleanin tuotteisiin. Viime syksynä valmistui ensimmäinen erä KiiltoCleanin valmistamaa tuulilasinpesunestettä Ponssen väreihin ja visuaaliseen ilmeeseen sovitettuna.

– KiiltoCleanillä on myös todella hyvät korjaamokäyttöön tarkoitetut pesuaineet, joten niitä on tarkoitus käyttää kaikissa Ponssen huoltopisteissä, Winter sanoo.

Kotimainen tuotekehitys on Ponsselle arvokas asia, kuten liimamassan etsintä osoitti.

– Kotimaisuus on meille tärkeää. Ponssekin on avainlippu-yritys aivan samalla tavalla kuin Kiilto. Kiilto-nimestä tulee monelle mieleen vastuunsa kantava suomalainen perheyritys. Sellainen Ponssekin on; meillä on vahva ja kotimainen tuotekehitys kuten Kiillolla.

Share