Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Kylmäketju kestää

Karibianmerellä, lämpimän auringon alla, seilaa maailman toiseksi suurin loistoristeilijä, MS Quantum of the Seas. Aluksen sisuksissa piilee suomalaista kylmäteknologiaa: laivalla käytettävät elintarvikkeet viilenevät Porkka Finland Oy:n suunnittelemissa ja valmistamissa kylmälaitteissa.

– Toimintamme on vientipainotteista, sillä 80 prosenttia tuotannostamme menee ulkomaille. Suomi on silti meille tärkeä markkina: yleensä tuotteitamme käyttävät suomalaiset yritykset, myyntipäällikkö Petri Hiilloste kertoo.

Porkka Finland tekee kylmähuoneita ja –kalusteita ruokien ja juomien säilytykseen teollisuuteen, suurkeittiöille, hotelleille ja ravintoloille. Laivateollisuus on yksi Porkan valttikorteista. Porkka rakentaa kylmä- ja lämpökalusteita maailman suurimpiin loistoristeilijöihin ja on alansa markkinajohtaja.

Porkka on niittänyt mainetta kumppaneidensa keskuudessa paitsi korkealaatuisilla tuotteillaan myös sillä, että toiminta on hyvin asiakaslähtöistä ja joustavaa.

– Puolet tuotteistamme on räätälöity asiakkaan tarpeita varten. Jos asiakkaalle tulee jokin ongelma tuotteen kanssa tai siihen halutaan pientä viilausta, vastaamme puhelimeen ja palvelemme häntä. Tässä suhteessa Kiilto on meille luonnollinen kumppani, koska heillä on pitkälti sama toimintatapa. Meille on oleellista, että koko ketju toimii.

Porkka käyttää laivoille valmistamissaan kylmälaitteissa Kiillon liimamassoja. Hiljattain Kiilto haki Kiiltoflex K:lle NSF-hyväksynnän pitkälti Porkan tarpeiden vuoksi. Yhdysvaltalainen NSF-merkintä (National Sanitation Foundation) on luokitus tuotteille, jotka ovat kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa.

– NSF-hyväksyntä tarkoittaa meille sitä, että voimme tiivistää yhdellä massalla kaikki meidän kylmärakenteet. Pystyimme hylkäämään sen myötä silikonin, jonka kanssa oli useita ongelmia, Hiilloste kertoo. – Myös aikoinaan, 1990-luvulla, Kiilto oli ensimmäisiä yrityksiä, joka pystyi tarjoamaan MED-sertifioituja tuotteita kun ne tulivat pakollisiksi laivateollisuudessa, Hiilloste muistelee.

– Kiilto on aina vastannut huutoon, kun olemme tarvinneet apua, myös hankalissa asioissa. Jos meillä on ollut tuotannossa ongelmia, olemme saaneet kumppanin asiantuntijan paikalle tilannetta korjaamaan, Hiilloste iloitsee.

Vuonna 2016 lasketaan Ranskassa vesille maailman suurin risteilyalus, joka tunnetaan työnimellä Oasis 3. Turun STX-telakka hävisi kilpailun Oasis 3 -risteilijästä Ranskaan vuonna 2012, mikä herätti paljon julkista keskustelua telakkateollisuuden tilasta Suomessa. Vaikka laivaa ei Turussa rakennetakaan, suomalaista osaamista tarvitaan siihen silti: Metso Automaatio rakentaa laivaan automaatio- ja energianhallintajärjestelmän – ja Porkka kylmäkalusteet.

Porkka Finland Oy:

  • Porkalla on kolme tehdasta: Hollolassa, Ylöjärvellä ja Kemijärvellä.
  • Porkka Finland osa Huurre-konsernia
  • Työntekijöitä on noin 160
  • Porkan tärkeimmät markkina-alueet ovat Suomi, Skandinavia, Iso-Britannia, Keski-Eurooppa, Venäjä, Puola ja Baltian maat.

Työturvallisuuden sparrausta

Petri Hiilloste vastaa myynnin johtamisen osalta myös Porkan työsuojelusta. Kiilto on auttanut Porkkaa kehittämään työturvallisuuskäytäntöjä.

– Halusin kehittää ennakoivaa työturvallisuutta. Kävin työsuojelupäällikkö Lilli Puntin kanssa läpi Kiillon käytäntöjä ja kiersimme tehtaalla. Pystyin sieltä napsimaan meille sopivat käytännöt liittyen mm. työturvallisuushavaintoihin.

Myöhemmin Hiilloste tutustui Kiillon työturvallisuusmittareihin rakentaessaan vastaavaa järjestelmää Porkalle. – Kävin Lillin kanssa läpi, millaisia järjestelmiä Kiillolla on käytössä. Valitsin lopulta eri järjestelmät Porkalle, mutta oli hyvä saada sparrausta yhteistyökumppanilta.

Share