Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Tuotteen turvallisuus on asiakaspalvelua

Keskon rautakaupat, K-raudat ja Rautiat, myyvät Kiillon tuotteita rakentajille, urakoitsijoille ja rakennusteollisuudelle. Jotta asumiseen ja työskentelyyn tarkoitetut tilat ovat tarkoituksenmukaisia ja turvallisia, Kiilto huolehtii tuotteidensa käytettävyydestä ja turvallisuudesta monin eri tavoin. Tämä on huomattu Rautakeskossa, joka on K-rautojen ja Rautioiden tukkuliike.

Rautakeskon vastuullisuuspäällikkö Jesse Mether näkee rakennusalan tuotteen asiakkaan loppuhyödyn kannalta.

– Rautakesko haluaa tarjota asiakkailleen hyvää asumista ja työntekoa turvallisissa rakennuksissa. Kun ajatellaan yksittäistä ihmistä joka remontoi tai ylläpitää kotiaan, on tärkeää, että hän voi käyttää tuotetta turvallisesti ja ettei tuotteesta leviä hengitysilmaan mitään haitallista.

Metherin mukaan tuoteturvallisuus on kokonaisuus. Siihen liittyy tuotteen tekninen laatu, käytettävyys, toimitusvarmuus ja fiksut myyjät, jotka osaavat nähdä asiakkaan tarpeen.

– Kiilto kouluttaa myyjiä ja urakoitsijoita tuotteidensa käyttöön hyvinkin laajamittaisesti. Se on ensiarvoisen tärkeää ei vain siksi, että tuotteita osataan käyttää ja myydä oikein, vaan myös siksi, että koulutus on asiakaspalvelua ja kilpailuvaltti, Mether korostaa.

Kotimaista osaamista

Koska Kiilto kehittää ja valmistaa itse tuotteensa Suomessa, se myös tietää, millä raaka-aineilla ja millaisilla valmistusmenetelmillä turvallinen tuote syntyy. Kiilto valmistaa rakentamiseen liimoja, vedeneristeitä, seinä- ja lattiatasoitteita, kiinnityslaasteja, saumalaasteja ja lakkoja. Tuotepaletti on valtavan laaja ja samoin on vastuu.

– Kohtaamme tuotteidemme käyttäjiä todella paljon ja säännöllisesti, joten lähdemme aina liikkeelle tekijän tarpeesta. Kannamme vastuumme siitä, että ratkaisemme tarpeen mahdollisimman turvallisesti ja kestävästi, kertoo Kiillon rakennustarvikeosaston myyntipäällikkö Miikka Suppula.

Tuoteryhmäpäälliköiden ja tuotepäällikön lisäksi Kiillolla on 11 aluepäällikköä, jotka tekevät päivittäistä neuvonta- ja koulutustyötä tuotteen käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Sitä kautta tuleva palaute ohjautuu suoraan tuotekehittäjille.

– Tällainen palveluhalukkuus koetaan hyvin tärkeäksi niin Rautakeskossa kuin Kiillolla. Kiilto on varsin hyvin tunnettu toimittaja, ja se on ansaittu asema.

Tuoteturvallisuustietoa jaetaan niin tuotteiden etiketeissä kuin palvelussa. Kiillon rakennustarviketuotteiden M1-luokitus ja CE-merkki kertovat, että Kiillon tuotteet täyttävät ja ylittävät eurooppalaisen ja suomalaisen lainsäädännön vaatimukset. Rakennusmateriaalien päästöluokitus M1 on nykyään Kiillon tuotekehityksessä perusvaatimus. ISO 9001 ja 14001 –standardit ohjaavat tuotteiden laadun ja turvallisuuden varmistamisessa. Metherin mukaan kotimainen vaihtoehto kilpailee markkinoilla ennen muuta turvallisuudellaan ja palvelulla.

Share