Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Opinnäytetyö, joka ei jää pöytälaatikkoon

Tero Järvenpää on yksi monista Kiilto Oy:n korkeakouluharjoittelijoista. Järvenpää aloitti syksyllä 2014 Tampereen teknillisessä yliopistossa diplomityön, jonka avulla Kiilto voi päivittää liimojen elintarvikehyväksynnän nykyisen EU-lainsäädännön tasolle.

– Pilottiprojektina hoidan kuntoon kahden erityyppisen liiman hyväksynnän. Projektin pohjalta kehitän toimintamallin, joka on toistettavissa lähes kaikkiin Kiillon liimoihin, Järvenpää kertoo.

Aiemmin liimojen elintarvikehyväksynnässä on noudatettu vallitsevan käytännön mukaan amerikkalaista lainsäädäntöä. EU-lainsäädäntö on nyttemmin tullut asiassa tarkemmaksi, joskin selkeä määrittely puuttuu ja elintarvikehyväksyntä riippuu pitkälti viranomaistulkinnoista ja teollisuusjärjestöjen ohjeistuksista. Järvenpää kokoaa eri tulkinnoista ja ohjeista yhteenvedon siitä, mikä taso riittää EU-elintarvikehyväksyntään.

Järvenpään diplomityön edetessä Kiilto saa lisää työkaluja EU-elintarvikehyväksyntään.

– Usein teknisen alan diplomityöt tehdään aika pienestä osa-alueesta. Minun tavoitteenani on kiteyttää monen eri alueen – tuoteturvallisuuden, lainsäädännön ja kemian – tiedot mahdollisimman yksinkertaiseen muotoon. Tämä on mielenkiintoinen työ, jolle on selkeä tarve, eivätkä sen tulokset jää pöytälaatikkoon, Järvenpää iloitsee.

Kesätyöstä tukeva tietopohja

Keväällä 2014 Järvenpää alkoi etsiä sopivaa yritystä, jolle voisi tehdä diplomilopputyönsä. Kiilto oli entiselle huippu-urheilijalle tuttu nimi urheiluyhteistyöstä, mutta myös siitä, että Kiillon asiantuntijat ovat käyneet TTY:llä pitämässä luentoja.

– Minulla oli mielikuva Kiillosta yrityksenä, jossa asiat ovat pitkälti kunnossa, mutta jolla voisi olla tarjota tutkimusaihetta turvallisuuden alan opiskelijalle. Otin yhteyttä Kiiltoon, ja pian jo teimme suunnitelmat siitä, kuinka työn suhteen edetään, Järvenpää kertoo.

Kesän 2014 Järvenpää työskenteli Kiillolla laadunvalvontatehtävissä, jolloin hän ehti tutustua yrityksen tuotteisiin ja toimintakulttuuriin. Kesätyön kautta myös Kiillon ihmiset tulivat tutuksi ja nyt Järvenpäällä onkin matala kynnys kysyä Kiiltolaisilta tietoa työtään varten.

Share