Kiilto Oy:n ja KiiltoClean Oy:n yritysvastuun sivusto

Kiilto Oy mukana Responsible Care -toiminnassa jo yli 20 vuotta

Kiilto Oy, LempääläKemianteollisuuden kansainvälinen Responsible Care -ohjelma (RC) on teollisuuden pitkäikäisin vapaaehtoinen kestävää kehitystä tukeva ohjelma. Suomessa se on jo 20 vuoden ajan ohjannut kemianteollisuuden omaehtoista kehitystyötä. Ohjelma kattaa kaikki yritysten kestävään toimintaan liittyvät osa-alueet. Keskeisiä teemoja ovat luonnonvarojen kestävä käyttö, tuotannon ja tuotteiden kestävyys ja turvallisuus, hyvinvoiva työyhteisö sekä avoin vuorovaikutus ja yhteistyö. Lue lisää RC-toiminnasta täältä.

Kiilto Oy sitoutui Kemianteollisuuden Responsible Care – Vastuu Huomisesta -ympäristö-, terveys- ja turvallisuusohjelmaan 19.5.1992. Ohjelman periaatteiden mukaisesti Kiilto Oy pyrkii määrätietoisesti parantamaan turvallisuutta ja rajoittamaan haittoja erikseen nimetyillä alueilla, joita ovat prosessiturvallisuus, jätehuolto, päästöt, kuljetusturvallisuus ja tuoteturvallisuus.

Ympäristö-, turvallisuus- ja yhteiskuntavastuu on kirjattu Kiilto Oy:n laatupolitiikkaan ja sisältyy liikeideaan. Mukaan RC-ryhmien työskentelyyn aktivoidaan tarvittaessa Kiillon muuta henkilöstöä. Ryhmät ovat velvollisia kirjaamaan kaikki henkilöstöltä tulevat, ympäristöä tai turvallisuutta koskevat ideat mahdollista välitöntä tai myöhempää käsittelyä varten. Ryhmät sitoutuvat oman vastuualueensa jatkuvaan kehittämiseen ja riittävän tiedon hankintaan sitä varten.

Share